От Плевен до София - на пост пред президентството

"Най-важното е нашите ученици да се възпитават в истински патриотизъм", сподели Димитър Митев, директор на СУ "Иван Вазов"

Kaкто вече писахме, учениците от Втори ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" и Първи ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" в Плевен ще се срещнат с държавния глава Румен Радев днес. В президенството децата ще са придружавани от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна, както и от директорите на двете училища Ваня Дражева и Димитър Митев.

"Горда съм от факта, че в ОУ "Д-р Петър Берон" бе създаден втори за страната и първи за Плевен ученически гвардейски отряд. Радва се на изключителен интерес в града, канят ни на всякакви тържества, хората се вълнуват, радват се на децата, снимат се с тях. Икзлючително голям интерес и уважение към труда на тези деца", сподели Ваня Дражева в "Денят започва" по БНТ. Тя подчерта, че не е лесно да станеш част от отряда - трябва да си дисциплиниран, възпитан и да спазваш правила.

"Най-важното е нашите ученици да се възпитават в истински патриотизъм, а това е уникално занимание за тях - да бъдат в духов оркестър, и то гвардейски", сподели от своя страна Димитър Митев, директор на СУ "Иван Вазов". "Надявам се днешният ден да бъде едно незабравимо преживяване за тях", допълни г-н Митев.

Припомняме, че в 12.45 часа пред парадния вход на Администрация на Президента държавният глава Румен Радев и младите гвардейци от Плевен ще наблюдават програма, подготвена от Националната гвардейска част. След това президентът ще отправи приветствие към младите гвардейци в "Гербова зала".