Ало измамничка се озова в ареста на Сандански

Измамиха още две жени - от Петрич и Благоевград

Измамниците продължават да обикалят Благоевградска област и да лъжат и мамят доверчиви възрастних ора. Понякога и не толкова възрастни. Само днес са цели три случая! Съдете сами:

- След незабавно проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на РУ-Сандански е задържана М.А. /26г./ от гр.Дулово, обл. Силистра. За времето от 14:00 часа до 17:00 часа на 29.05.2018г. в гр.Сандански тя въвела в заблуждение 77-годишна жена от града, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. В М.А. е намерена и иззета сумата от около 5 840 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

- На 29.05.2018г. в РУ-Петрич е получен сигнал от 65-годишна жена от Петрич за това, че около 19:00 часа на 28.05.2018г. й е нанесена щета на приблизителна стойност около 1 000 лв., след като е въведена в заблуждение,  че съдейства на полицейски служители за задържане на телефонни измамници. За случая е уведомена РП-Петрич.
- За времето от 14:00 часа до 16:45 часа на 29.05.2018г., 74-годишна жена от Благоевград е въведена в заблуждение, че съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници, при което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 950 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  
При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"