Проблемите с бракониерството и незаконната сеч бяха дискутирани в Плевен

Проведе се заседание на Консултативния съвет по горите, рибите и дивеча

Народните представители от 15 МИР - Владислав Николов, Ралица Добрева, Калин Поповски, Стефан Бурджев и Чавдар Велинов се отзоваха на поканата и присъстваха на заседание на Консултативния съвет по опазване на горите, дивеча и рибата в област Плевен. Те бяха запознати с проблемите в сектора и призовани за подкрепа и иницииране на промени в Закона за рибарството и аквакултурите,  Закона за горите и Наказателния кодекс.

На заседанието на консултативния съвет присъства и областният управител Мирослав Петров, който отбеляза, че проблемът с бракониерството и кражбата на дървесина е повсеместен в цялата страна и Плевенска област, за съжаление, е част от тази неприятна статистика.

"На няколко поредни заседания членовете на консултативния съвет настояват темата да бъде подложена на дискусия заедно с народните представители с надеждата след една такава среща да се оформят идеи за законодателни промени и инициативи, затова благодаря, че днес сте тук.”, обърна се към народните представители областният управител Мирослав Петров. Той изрази надежда заседанието да допринесе за намирането на правилната посока към ефективни решения по поставените проблеми.

Заседанието на консултативния съвет по горите, рибата и дивеча бе председателствано от заместник - областния управител Татяна Божинова, която накратко маркира темите, които тормозят сектора и даде възможност на специалистите детайлно да запознаят народните представители с казуси от ежедневната практика.

С няколко предложения за законови изменения ще излезе след своето заседание Консултативния съвет по горите, рибите и дивеча. Те имат за цел овладяване на бракониерските набези и незаконния добив на дървесина.