112 трайно безработни лица от област Плевен ще се включат в Регионалната програма за заетост за 2018 г.

14 от тях ще са ангажирани с дейности в "Кайлъка"

Областният управител Мирослав Петров днес назначи 14 трайно безработни лица по Регионалната програма за заетост за 2018 година, които ще бъдат ангажирани с дейности в защитена местност парк "Кайлъка". Други 14 работни места са отпуснати за община Плевен и също толкова за община Червен бряг. Работа по програмата ще започнат безработни лица и в останалите общини на територията на Област Плевен.

Разпределението е както следва – по 10 души в общините Белене и Никопол, 9 – в община Гулянци, 8 в община Левски. Регионалната програма за заетост ще даде възможност за трудова заетост  и в общините  Долна Митрополия, Искър и Кнежа, където ще бъдат назначени по 7 човека, а в община Долни Дъбник и община Пордим по 6. Така общо 112 трайно безработни лица ще получат възможност за започнат работа, благодарение на Регионалната програма за заетост. Те ще изпълняват задълженията на длъжност общ работник. Ще бъдат ангажирани с косене на тревни площи, подрязване на храсти и клони, прочистване на дървесни корони, издънкова растителност и др., почистване и сметосъбиране, поддържане на парковото обзавеждане – пейки, детски съоръжения, архитектурни елементи и други подобни дейности, при възникване на необходимост.

Периодът, за който ще бъдат ангажирани тези лица е 6 месеца – от 01.06.2018г. до 30.11.2018г. Средствата, отпуснати за реализиране на Регионалната програма за заетост, за територията на  Област Плевен възлизат на 399 986 лв.