Представители на Общинския съвет с почетни грамоти за принос в образованието

След края на празненството Мартин Митев и Диана Данова се запознаха отблизо и с обновената училищна база на НУ "Патриарх Евтимий"

Педагогическият съвет на Начално училище „Патриарх Евтимий“ - гр. Плевен удостои с почетни грамоти за принос в оптимизиране на училищната среда и развитие на образованието Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и Диана Данова - общински съветник и председател на ПК по "Образователна политика и читалищна дейност". Отличията бяха връчени от директора на училището Рени Кръстева по време на тържественото закриване на учебната година в училището, което беше съчетано и с празник за Деня на детето.

"Ние възпитаваме нашите деца да бъдат благодарни, позитивни и усмихнати. Не можем да не бъдем благодарни на хората, които ни подкрепиха в нашите усилия за по-добра училищна среда. Един директор може да има страхотна концепция за развитие на училището, но ако няма кой да му повярва и да го подкрепи - нещата няма как да се случат“, заяви при връчването на отличията на представителите на Общинския съвет Рени Кръстева.

"Всички ние просто се стремим да си вършим работата, за която вие сте ни гласували доверие и сте ни избрали. Радвам се, че успяваме, макар и да работим в трудни времена“, обърна се Мартин Митев към присъстващите при получаване на почетната грамота. Той пожела на децата да са здрави, да радват все така с успехите си своите родители и да изживеят една хубава ваканция, изпълнена с много игри и забавления.

След края на празненството Мартин Митев и Диана Данова се запознаха отблизо и с обновената училищна база. С цел спазване на държавната политика за целодневно обучение, през втората половина на 2016 г. с държавни средства в НУ „Патриарх Евтимий“ беше изграден нов физкултурен салон и нови класни стаи. За да стане възможно това през септември 2016 г., Общинският съвет на Плевен прие решение, с което предостави на училището безвъзмездно за управление помещения от закрития Междуучилищен център за трудово-политехническо обучение в града. Помещенията бяха предоставени до приключване на ремонтните дейности по сградата на началното учебно заведение.

Учебната 2017/2018 г. в НУ „Патриарх Евтимий“ - Плевен завършват общо 351 деца, като общият брой на отличниците е близък до 100 %. Завършващите четвъртокласници са показали отлични резултати и на националното външно оценяване. На празника за завършване на учебната година талантливи възпитаници на училището поздравиха присъстващите с песни и танци.