Свършва ли сезонът на градушките?

Животът

10-06-2018, 11:44

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

След бурята: Плевен е като след война (Снимки)

Плевен след потопа (Снимки)

През първата половина на новата седмица метеорологичната обстановка у нас относително ще се стабилизира

Свършва ли сезонът на градушките? Изминаващата седмица започна със силни ветрове със сериозни последици във Варненско. Преди това Пловдив и околността пострадаха от дъждовете, а в Родопите всичко побеля след обилна градушка.

"Атмосферата над Балканите е силно неустойчива, а през последното денонощие оттук премина и плитък циклон. Това е причината за интензивните валежи”, каза в ефира на „Събуди се” по Нова тв Мариана Попова, синоптик от НИМХ към БАН.

Тя предупреди, че валежите и гръмотевичните бури в Западна България ще продължат и в неделя, като ще започнат в следобедните часове.

Остават условията за градушки, главно в западната половина на страната.

Очакват се и лек спад на температури. Максималните стойности ще достигат 25-30 градуса.

През първата половина на новата седмица метеорологичната обстановка у нас относително ще се стабилизира. В понеделник и вторник ще превалява, но главно в планинските райони в Западна България. В сряда валежите вече ще обхванат повече места, отново – на запад. Дъждовете ще достигнат и Централна България в четвъртък.

Следващият уикенд също ще бъде дъждовен. Превалявания отново не се очакват само по черноморското крайбрежие.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"