Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за извършено убийство в Горни Дъбник

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под страж

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено убийство в с. Горни Дъбник.

Обвинението срещу П. Ч. е за това, че на 30.10.2017 г. в с.Горни Дъбник,  обл. Плевен, умишлено умъртвил повече от едно лице:  Н. П.  и С. Г., като деянието е извършено с особена жестокост, а по отношение на убитата Н. П. е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин, като смъртта е настъпила на 31.10.2017г. Престъпление по чл.116, вр.  чл.115 от НК.

Обвиняемият и пострадалата жена живеели на съпружески начала, като от връзката имали дете. През 2017 г. отношенията между тях се влошили,  като обвиняемият ревнувал жената и я заплашвал с убийство, ако го напусне.

В началото на 2017 г. пострадалата  се запознала с друг мъж, който търпял наказание в Затвора и сключила граждански брак с него.

Въпреки раздялата им, обвиняемият продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат отново, ще убие детето им и себе си. След категоричните откази на жената, той взел решение да си отмъсти, като я убие.

На 30.10.2017 г. в късния следобед, обвиняемият пристигнал с автомобил в с. Горни Дъбник и след като се стъмнило, се  придвижил до къщата, в която живеела пострадалата и баща й. Прескочил дувара и  през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневна стая. Там престоял около 2 часа, като изчаквал жената да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и  й нанесъл удар с нож в коремната област. Пострадалата паднала и започнала да вика за помощ. В този момент в стаята влязъл баща й, който чул викове за помощ. Обвиняемият се обърнал към него и му нанесъл няколко прободни рани в резултат на които паднал на земята и починал. Обвиняемият нанесъл още  удари с нож по тялото на жената и  напуснал къщата.

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"