Невяна Владинова посади българска роза в най-голямата розова градина в Япония (Снимки)

В Градината на розите в Мураяма се оформи един кът на Българската роза, специално посаден от националния отбор по художествена гимнастика

Няма как да си в града на розите в Япония - Мураяма и да не отидеш в Градината на розите. Точно това посещение чакаха момичетата от националния отбор по художествена гимнастика с най-голямо нетърпение, защото още на първия си лагер миналата година бяха пленени от това фантастично място, съобщават от БФХГ.

Денят започна с изискан обяд в японски стил, организиран от местния Ротари клуб. Всички ястия бяха традиционни, много красиви и поднесени в типично японски традиции, а накрая цялата българска делегация получи като подарък красиви оригами за спомен.

От името на българския екип капитанът на ансамбъла Симона Дянкова благодари на Ротари клуб за гостоприемството и страхотните подаръци.

След това момичетата, сред които и плевенчанката Невяна Владинова, се отправиха към парка, всяка една посади българска роза, специално донесена от нашата страна и в Градината на розите в Мураяма се оформи един кът на Българската роза, специално посаден от националния отбор по художествена гимнастика на България, което много зарадва домакините, а и българските гости. В засаждането помагаха дечица от детска градина в Мураяма, които бяха дошли с огромно вълнение и нямаха търпение да се запознаят с големите шампионки от България.

Имаше много медии, които непрекъснато снимаха и вземаха интервюта от нашите момичета.

Домакините отново изненадаха българския екип с интересна почерпка - сладолед и захарен памук, направени от рози.

След това разходката продължи с много снимки, селфита и красиви и незабравими гледки!

Паркът на розите "Хигашизава“ е известен със своите 750 вида рози от цял свят, включително и от България. Посещението му оставя спомен за цял живот, а японците са хора, които правят за своите гости всичко, за да бъде такова преживяване истинска приказка.