Утре откриват официално обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка"

Подготвят прекрасен неделен празник на открито, изпълнен с много изненади

Тази неделя, 24 юни, от 10,00 ч. официално ще бъде открита обновената шахматна площадка в парк "Кайлъка" /до тенис кортовете/. 

"След дълги месеци на неуморен труд от страна на много доброволци тя вече е напълно възстановена и ще бъде на разположение на всички плевенчани и гости на града за игра и снимки. Очертава се един прекрасен неделен празник на открито, изпълнен с много изненади! Вход свободен за малки и големи! Вземете си доброто настроение и заповядайте!", канят ентусиастите, които се заеха с инициативата по възстановяването на забравеното атрактивно място в парка.

Припомняме, че в края на март ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за откриването и възстановяването на площадката. Не е ясно преди колко точно десетки години тя е била занемарена и изоставена под земята, но родолюбивите плевенчани изпълниха успешно своята мисия. Площадката бе частично повредена и ентусиастите се заеха с това да я реставрират напълно, за да се превърне отново в атракция за малки и големи. 

През месец май от "Маратона на приятелството" дариха шахматни фигури на доброволците, посветили се на каузата.