Общинската комисия за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми ще разгледа нови 11 заявления

Заявленията се подават в Центъра за административно обслужване на граждани на община Плевен

Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен ще разгледа нови 11 заявления на кандидатстващи за помощ. Заседанието e във вторник - 26 юни, веднага след това на ПК по „Здравеопазване и социална политика“ /от 15,00 ч./

Заявленията за финансово подпомагане са по образец и се подават в Центъра за административно обслужване на граждани на община Плевен /пл. „Възраждане“ 4/. Те се разглеждат и одобряват от Комисията, утвърдена с решение на Общинския съвет. В състава на Комисията са 7 общински съветници, АГ специалист, директор дирекция „ФСД и УС” в община Плевен, началник - отдел „Здравеопазване и социални дейности” и юрисконсулт от Общината. Председател е общинският съветник и председател на ПК по здравеопазване и социална политика към местния парламента проф. Начко Тоцев.

Средствата, предвидени за финансово подпомагане на двойки, семейства  и лица с репродуктивни проблеми в община Плевен се гласуват всяка година в рамките на общинския бюджет. Сумата, която се отпуска на заявител, е 500 лв. и е за изследванията, предшестващи инвитро процедурата.