С писмо до МС ще се искат целеви средства за ремонт на сградата на бившето училище "Марин Дринов"

Решението бе гласувано по предложение на ПК по образователна политика и читалищна дейност към местния парламент

Да бъде изготвено мотивирано предложение до Министерския съвет за предоставяне на допълнителен целеви трансфер, съгласно изготвена количествено - стойностна сметка за ремонт на сградата на бившето училище „Марин Дринов“, прие на днешното си заседание Общинският съвет на Плевен. Решението бе гласувано по предложение на ПК по образователна политика и читалищна дейност към местния парламент във връзка с постъпило писмо от ОУ „Валери Петров“ - гр. Плевен за необходимост от самостоятелна сграда за най - новото учебно заведение на Плевен. Училището бе открито през учебната 2017 - 2018 г. и в него се обучават близо 540 деца от I до VII клас.

В писмо, изпратено до председателя на Общинския съвет Мартин Митев и до кмета на Общината Георг Спартански, ръководството на ОУ „Валери Петров“, членовете на Обществения съвет и педагогическия екип изразяват тревога, че училището не разполага със самостоятелна сграда. „Учебният процес се провежда на две смени, ползват се помещения в две други учебни заведения, което е недостатъчно като база за разгръщане на всички дейности, които училището е длъжно да предложи. Организацията и администрирането, необходими за нормалното функциониране на училището отнемат усилия, които биха могли да бъдат насочени към подобряване качеството на образователната услуга, която се предлага в ОУ „Валери Петров“. Обръщаме се към вас с надежда, че вече имате становище за предоставяне на ОУ „Валери Петров“ на сградата на закритото училище „Марин Дринов“, след извършване на ремонт и привеждането й в състояние на функциониращо училище“, се казва в текста на писмото, подписано от Ирен Димитрова - директор на ОУ „Валери Петров“ – гр. Плевен.

Общинският съвет на Плевен подкрепи единодушно решението във връзка със сградата на ОУ „Валери Петров“. Мотивираното предложение до Министерския съвет ще бъде подписано от кмета на Общината Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев.