Край Плевен: Сбъдват мечтата на 14-годишен в инвалидна количка да полети

Заедно с майка си Илкер ще се качи на самолет в село Бохот, за да изживее за първи път усещането да се носи в небесата

Мечтите наистина се сбъдват. В това ще се убеди след два дни 14-годишният Илкер Сальовлу от разградското село Езерче, разказват от bgonair.bg. Въпреки че е прикован от рождение в инвалидна количка, той ще осъществи една от двете си най-големи мечти – да полети. Желанието на детето ще стане реалност благодарение на едно есе и на директора на училището, в което учи. 

Илкер е роден с тежка диагноза - спинална мускулна атрофия. Макар момчето да е приковано в инвалидна количка, семейството му прави всичко, за да не се чувства различен. 

Будно и интелигентно дете, той посещава нормално училище в родното си село, където е първенец по български език. Когато му предлагат да се включи в конкурса на Център за приобщаващо "На крилата на моята мечта“, той не се колебае. Описва по детски мечтите си. 

Есето, написано от цялото му сърце, печели наградата в конкурса. То трогва и директорката на училището в Езерче, която решава да сбъдне мечтата му да полети. Първоначално ѝ отказват, но тя не се предава. 

В четвъртък мечтата на Илкер да полети ще се сбъдне. Заедно с майка си той ще се качи на самолет в плевенското село Бохот, за да изживее за първи път усещането да се носи в небесата.