Общински съветник посвети медал от Световно по кикбокс на Плевен

Бойко Янчев постигна голям успех на Световната купа по кикбокс в Римини

Общинският съветник Бойко Янчев от Общинския съвет на Плевен постигна голям успех на Световната купа по кикбокс в Римини /Италия/.

"В Римини участвах за честта на Плевен. Затова искам да подаря единия от завоюваните два бронзови медала на Община Плевен“, обяви на днешната редовна оперативка в местната управа Янчев. Той връчи бронзовото си отличие на кмета Георг Спартански и призова всички, независимо от възрастта, да спортуват, защото спортът е здраве.

Бойко Янчев, който е зам.-председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на спортната комисия към местния парламент, е състезател на плевенския клуб „Скорпион“. Завоюваните два медала в Италия са в категорията +79 кг за ветерани. Отличието, подарено днес на Плевен, ще намери място в почетната витрина с награди в Общината, обяви при получаването му градоначалникът и пожела успех на местния парламентарист и в бъдещите му спортни изяви.

В битката за титлата в Италия са взели участие 2451 кикбоксьори от 221 клуба във всички възрасти, което е показателно за високото ниво на състезанието. „Доволен съм от представянето си, можеше и по-добро да е“, посочи Янчев и сподели, че състезанието в Италия е част от подготовката му за европейското първенство през октомври тази година в Братислава /Словакия/.