Представители на Асоциацията на военните аташета ще посетят Плевен, Долна Митрополия и Белене

Те ще се запознаят със структурата, мисията и задачите на военните формирования

Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков проведоха днес, 12 юли, срещи с представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в България. 

Тези срещи се провеждат в изпълнение на годишния план на Министерството на отбраната за работа с военните аташета. Участваха представители на Австрия, Великобритания, Виетнам, Гърция, Корейската народно-демократична република, Полша, Русия, Сърбия, САЩ, Турция, Унгария и Украйна. 

По време на трите срещи военните аташета бяха запознати с мисиите, функциите, задачите и развитието на способностите на Съвместното командване на силите, на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили.

По-късно днес представителите на Асоциацията на военните аташета посетиха Националния военен учебен комплекс „Чаралица” и се запознаха с възможностите, които предлага за подготовката на щабовете и войските. Разгледани бяха системите за виртуална (VBS2) и реална симулация (DITS), които позволяват подготовката на военнослужещи, формирования и щабове от всички нива за изпълнение на всички мисии на въоръжените сили. 

Утре, 13 юли, представителите на Асоциацията на военните аташета ще посетят Единния център за начална подготовка – Плевен, ВВУБ „Г.Бенковски“ - Долна Митрополия и 55-ти инженерен полк – Белене, където ще се запознаят със структурата, мисията и задачите на военните формирования.