Седем лъча тръгнаха по стъпките на Апостола от Плевен

Пред паметника на най-великия българин се събраха участници от седемте лъча със своите ръководители

Официален старт на поредното издание на Националния поход „По стъпките на Апостола” беше даден снощи в Плевен, съобщават от пресцентъра на общината. Пред паметника на най-великия българин Васил Левски се събраха участници от седемте лъча със своите ръководители. Повече от 200 души деца, ученици, учители, студенти от Плевен, София, Карлово, Видин, Никопол и др. ще преминат по различни маршрути Стара планина, за да стигнат родния град на Апостола – Карлово. Когато тръгнахме за първи път на този преход през далечната 1995 г., не сме си мислели дори, че това ще стане традиция, че толкова много и млади хора ще се включат в тази наша инициатива, сподели пред присъстващите един от основателите на похода и почетен председател на плевенския Общински комитет „Васил Левски” Васил Копчев.

Да изпратят походниците и да им пожелаят лек път бяха дошли заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, представители на местната администрация, граждани. „На първо място пожелавам на всички ви здраве, за да можете да преодолеете всички трудности и изпитания, пред които ще бъдете изправени. Ще ви трябва и воля, също и упоритост. А хубавото на този поход е, че ще срещнете и много нови хора, с някои от които дори ще станете приятели. Тук има и по-малки деца, които ще се влеят също в редиците на похода и това е правилният начин да учим тези след нас на родолюбие. На добър час”, пожела на походниците г-н Милев.

Първата група участници в 24-ия Национален поход „По стъпките на Апостола” тръгна тази сутрин. Участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово в навечерието на тържествата по повод рождената дата на Левски - 18 юли.