Ивет Горанова отново качи България на почетната стълбичка!

Възпитаничката на КБИ "Петромакс" и СУ "Георги Бенковски" спечели 4 срещи в Хърватска и отстъпи само на финала

От 25 юни до 8 юли 2018г. в Хърватския град Умаг се проведоха четири важни мероприятия на Световната Карате Федерация WKF (World Karate Federation) – квалификации за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина, традиционния спортно- тренировъчен лагер, Карате Купа U12 (до 12-годишни) и U21 (до 21-годишна възраст) и Световна Младежка Лига.

Отлично се представи спортистът на Община Плевен за 2017 година - европейската и вицесветовна шампионка за 2017 г. – Ивет Горанова.

Възпитаничката на плевенските КБИ "Петромакс" и СУ "Георги Бенковски" спечели 4 срещи срещу холандката Нашка Кухнен с 4 на 1, Мелани Корбато от Италия с 2 на 0, Ерика Кордизе от Латвия с 2 на 0, Юлия Шаболтас от Русия с 3 на 0 и отстъпи само на финала след резултат 0 на 0 и съдийско решение 2 на 3 гласа за представителка на домакините Мария Барак.

"След пълен цирк с Хърватката насред Хърватия, 0:0 и на хантей (съдийско решение) - загуба за Ивет и второ място! След като тотално я надигра! Браво, българска шампионке!", гласи коментарът на треньор Д. Лачовска – треньорката на Горанова в Спортно Училище "Георги Бенковски" град Плевен.

На 10 юли Ивет замина за високопланинската база Белмекен, където започва подготовката с националния отбор по карате на БНФК – Българската Национална Федерация Карате за предстоящите квалификационни турнири за Олимпиадата в Токио 2020 година и Световното Карате Първенство WKF през месец ноември тази година в Мадрид, Испания.