Одобрени са кандидатурите, които на следващ етап на класиране ще се борят да представляват област Плевен в Съвета на децата

Мисия

17-07-2018, 15:05

Снимка:

Областна администрация-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Комисията бе председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова

На свое заседание днес Областната комисия за подбор на постъпили кандидатури от общинските администрации за включване като членове в Съвета на децата извърши класиране за следващ, национален етап на подбор. Комисията бе председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова и включва представители на Областна администрация, ОД на МВР – Плевен, дирекция „Социално подпомагане“- Плевен, РЗИ, РУО, както и Симонета Иванова – републикански шампион по шахмат до 20г.

Съветът на децата разработи процедура за избор на свои членове. Прилагането й е разделено на 3 нива: общинско, регионално и национално. Това дава възможност за избор на деца, които да представляват гласа на своите връстници от цялата страна при създаването и прилагането на мерки и политики, свързани с младите хора.

Общо 12 са постъпилите кандидатури от общините Белене, Плевен, Червен бряг, Кнежа и Левски за членове на училищни форми за самоуправление- 5 бр.; представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца – 3 бр. ; индивидуални кандидатури – 6 бр. 

Във всяко едно направление могат да се класират максимум до трима кандидати.

Ето и класирането на Комисията за следващия етап - национално ниво

Класиране по направления:

Направление 1:

1. Венцислав Венциславов Георгиев;

2. Тодор Радославов Ценов;

3. Ирина Николаева Росенова.

Направление 3:

1. Елена Детелинова Асенова;

2. Иван Николаев Първановски;

3. Борислава Маринова Станкулова.

Направление 4:

1. Елеонора Димитрова Георгиева;

2. Силвена Мигленова Марчева;

3. Христо Кирилов Илиев

От тях ще бъде одобрен един кандидат, който ще представлява младежите от област Плевен в Съвета на децата.