Брестовец в лятната кампания на "Подари книга на читалище в нужда"

Инициатива "Подари книга на читалище в нужда" с лятна дарителска кампания, чийто краен срок е 31 август

Сайтът за култура и лайфстайл VIBES надгражда изключително успешната си инициатива "Подари книга на читалище в нужда" с лятна дарителска кампания, чийто краен срок е 31 август.

Тя е продължение на второ издание на кампанията, в която получените дарения наброяваха повече от 2000 книги, насочени към старозагорското село Дълбоки и пазарджишкото с.Ветрен дол, предаде БНР.

Вдъхновени от огромния интерес към кампанията, организаторите Станислава и Константин Симидчийски решават да направят извънредна лятна инициатива този път в помощ на още едно старозагорско село - Горно Ботево, в което библиотечният фонд е силно ограничен, както и за плевенското село Брестовец. 

И двете читалища се нуждаят от нови попълнения в книжния си фонд, а сред предпочитаната литература от читателите им са романите и детската литература.

"И този път искаме да помогнем на две читалища, по традиция, намиращи се отново в български села. Можете да изпратите своето дарение до съответните адреси, като отново напомняме пратките да бъдат за ваша сметка", информират организаторите. 

Народно читалище "Наука 1927"
с. Брестовец, обл. Плевен, ПК 5884
ул. "Георги Кочев" 30
Библиотекар: Нина Микова