Мартин Митев: Трудно е човек да се побере във величието на стъпките на Левски

С ритуал пред паметника на Васил Левски, Плевен отбеляза днес 181-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата

С ритуал пред паметника на Васил Левски, Плевен отбеляза днес 181-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Своята почит и признателност към един от най-обичаните синове на България засвидетелстваха много признателни плевенчани.

Пред паметника на Апостола на свободата в Плевен бяха Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът на Плевен Георг Спартански и неговият екип, зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, представители на културни институции и организации. Датата на рождението на Дякона почетоха и ученици от клуб „Млади възрожденци“ при НУ „Христо Ботев“ - Плевен, водени от директора на училището Цветелин Горанов.

„Трудно е човек да се побере във величието на стъпките на Левски. Времето минава, но силата на неговата личност винаги ще бъде онази част от нашата история, пред която всеки един българин ще се прекланя. 181 години от рождението на Апостола са 181 години безсмъртие“, заяви по повод бележитата годишнина председателят на Общинския съвет Мартин Митев, цитиран от пресцентъра на местния парламент.

В знак на признателност към личността и делото на Левски пред паметника му в Плевен бяха поднесени цветя.