Младежи от Плевен, Левски и Червен бряг участваха в среща по повод 10-годишнината на стажантската програма на ЧЕЗ

В срещата участваха 50 стажанти от 14 града

10-годишният юбилей на стажантската програма на ЧЕЗ бе отбелязан с обща среща на стажантите, техните наставници и висшия мениджмънт на компанията, която се проведе на 23 юли в Техническия учебен център на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в София. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

В срещата участваха 50 стажанти от 14 града - София, Разлог, Гулянци, Гоце Делчев, Плевен, Видин, Левски, Ботевград, Мездра, Бяла Слатина, Червен бряг, Тетевен, Дупница и Козлодуй. Те споделиха своите очаквания от стажа и наблюдаваха демонстрация на работа по въздушна линия средно напрежение, която бе представена от експертите на „ЧЕЗ Разпределение“ на учебния полигон в Техническия учебен център на компанията.

"За десет години в стажантската ни програма се включиха повече от 650 младежи, а над 250 от тях намериха своята професионална реализация в ЧЕЗ и станаха част от голямото ни семейство“, отбеляза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Стажантската програма на ЧЕЗ е целогодишна. Тя дава възможност на младите хора да придобият опит в реална работна среда, да се запознаят с дейността на компанията и с изискванията за избраната от тях професия. Участниците получават възнаграждение, докато същевременно натрупват ценни навици и умения.

ЧЕЗ България провежда дългосрочна политика в подкрепа на младите таланти и професионалното образование. За целта компанията успешно си партнира с висши учебни заведения и с професионалните гимназии в Западна България.