Красимир Бислимов: Спартак има финансова стабилност, обнадежден съм

Отборът гони завръщане в професионалния футбол за 100-годишнината си

"Правим състав от местни момчета. Разчитаме на тях, че ще върнат старата слава на Спартак и имиджа на отбор, на който не му приличат нещата, които се случваха досега. Искаме клубът да има съвсем друга визия. Това ще стане също и със съдействието на ръководните органи - говорил съм с Найден Зеленогорски, кмета Георг Спартански, депутата Пламен Тачев, бизнесмените Стефан Доровски и Георги Харечерев. Те ми дават уверение, че ще има една добра финансова стабилност, за да може отборът за 100-годишнината да се върне в професионалния футбол, където му е мястото", заяви Красимир Бислимов в предаването "Часът на трета лига" на Спортал.

"В нашия отбор ще има опитни момчета, и млади момчета. Водим подготовката в Плевен и тепърва ще градим стил на игра, но ще се стремим да радваме нашите фенове. Плевен е зажаднял за футбол. Градът заслужава да има футбол и то на високо ниво", подчерта наставникът.

Бислимов посочи, че селекцията е отворен процес, но ще се разчита на плевенски момчета, които знаят какво е Спартак. "Това е пътят. С наши момчета, от Плевен, от школата. Също и треньорите. Всички разбираме какво е Спартак. Това е чест, както за мен, така и за момчетата", сподели той.

"Мисля, че ще се случат нещата, защото за първи път виждам отговорни и сериозни хора в ръководството на клуба, а не хора, които само да приказват празни приказки. Обнадежден съм за 100-годишнината на Спартак", отбеляза Краси Бислимов.

"Нашата група е равностойна, всеки може да победи всеки. Фаворити за първото място са Севлиево, Габрово и Видин. Може да има и някой скрит фаворит, но не трябва да има нотка на подценяване. Ще бъде интересно и равностойно първенство", смята наставникът на Спартак.