Плевенската група Fat White Chiefs представи лирик видео към "Afterparty"

Групата спечели първа награда за песен в конкурса на радио Z-ROCK

Плевенската метъл група Fat White Chiefs спечели първа награда за песен в конкурса на радио Z-ROCK Reynaers Rock Trampli с парчето "Ghost" през 2017 г. Наградата за музикантите бе запис в професионално студио, което доведе до появата на "Afterparty".

Само преди броени дни бандата зарадва почитателите си с лирик видео към песента, което вече се върти в интернет пространството и събира позитивни коментари.

Идеята за създаването на Fat White Chiefs се ражда в началото на 2007 година. Китаристите Живко Ненков и Иван Максимов решават да създадат банда с интересно и характерно звучене. За целта привличат Atanass, който да се грижи за вокалните партии. По-късно към групата се присъединява Ивайло Ценков – бас, а с идването на Милен Козов – барабани, обликът на групата добива завършен вид.

През 2008 година Fat White Chiefs започват концертна дейност. Музикантите свирят по клубове и фестивали, участват в няколко телевизионни и радиопредавания, като същевременно работят върху основната си идея за постигане на собствено звучене.

В края на 2009 и началото на 2010 година по-голямата част от материала за бъдещия албум е вече готов. Групата участва с няколко авторски парчета на фестивалите „Кръстопът” и „Rock Only”.

В началото на лятото на 2010 година започват записите на „Of Sins And Passion”. Работата продължава няколко месеца в собственото „Expressive Art Studio”. Албумът става факт в началото на декември.

На този етап в групата има две нови попълнения, Милен Козов е заменен от Момчил Иванов, а на клавира е Илина Костадинова.