Невяна Владинова ще се бори за медали в три финала на Световната купа в Минск (Видео)

Плевенчанката завърши на осмо място в многобоя

Катрин Тасева се класира на 5-то, а Невяна Владинова на осмо място в многобоя на Световната купа в Минск, съобщиха от БФХГ. Катрин ще играе във всичките 4 финала утре, а Невяна Владинова ще се бори за медали в три финала - обръч, бухалки и лента.

Плевенчанката изигра стабилно и двата си уреда днес. На бухалки получи 18.550т. а изпълнението на лента бе оценена с 18.050т.

Вчера Невяна изигра силен обръч, но допусна грешка на топка и това я прати на 13-тото място след първия ден, Днес Владинова игра много добре и на двата уреда и се придвижи до 8-мото място, като се класира на общо 3 финала утре. Оценката й на лента от 18.050 е трета по сила на уреда за влизане във финала.

Златото в многобоя грабна представителката на Израел Линой Ашрам със сбор от 77 ,800 т., среброто завоюва Александра Солдатова от Русия със сбор от 77.650т, а бронзовият медал грабна представителката на домакините Катарина Галкина (Беларус), която събра сбор от 73.950т. Четвърта се класира втората представителка на Русия Екатерина Селезньова със сбор от 73.600, пета е нашата Катрин Тасева, която събра сбор от 73.250т. След нея на шесто място се нареди Влада Николченко от Русия, която събра сбор от 72.900, а топ осем влизат още Анастасия Салос и Невяна Владинова - съответно седма и осма със сбор от 71.550т. и по-високи оценки за изпълнение на представителката на Беларус.