Асоциация "Докосни дъгата" и ПФК "Левски" подновиха своето сътрудничество

Отборът и сдружението продължават съвместната социална програма, насочена към децата с диабет

ПФК Левски и "Асоциация Докосни дъгата" подновиха своето сътрудничество. Отборът и сдружението продължават съвместната социална програма по превенция и лечение на инсулиново-зависими деца със захарен диабет "ТИП 1", чрез популяризиране на проблемите на децата със заболяването и осигуряване на възможност за активна спортна дейност.

Днес, 20 август, д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“, и Красимир Иванов, изпълнителен директор на 26-кратните шампиони, подписаха споразумението. На срещата присъстваха малката Мирела от Девин, която вече една година тренира в школата на Левски и е изключително щастлива от предоставения й шанс, както и Даниел Боримиров.

"Изразявам своята благодарност към ПФК Левски, че не се отказва от проекта на асоциацията. Благодаря им за големите сърца и за това, че дават възможност на деца с диабет да тренират и да се развиват в школата на клуба“, сподели д-р Денислава Ангелова.

Като част от многобройните съвместни дейности, ПФК Левски предоставя на Асоциацията две места за деца с диабет в предварителните подготвителни групи на Детско-юношеската школа за спортно – състезателната година 2018/2019 и всяка следваща спортно-състезателна година от развитието им в съответните възрастови формации на ДЮШ. За децата ще бъде осигурен пълен тренировъчен процес под ръководството на лицензирани треньори.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен