90 фирми вече са заявили участие в „Селското стопанство и всичко за него”

Добруджанци

22-08-2018, 09:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-много инвестиции в областта се правят в селското стопанство

Изложението се открива на 28 август от 10.00 часа

26-то Международно изложение „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО  И ВСИЧКО ЗА НЕГО”, ще се проведе в периода  28 – 31 август 2018 г. в СК „Простор” гр. Добрич. До момента 90 фирми са заявили своето участие.

Интерес проявяват фирми предлагащи етерично - маслени култури към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им. До момента  отчитаме  25%  ръст на фирми,  които за първи път ще участват на изложението. Директно участие са заявили фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния.

Тематиката на изложението, както всяка година е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.

В дните  28 и 29 август ще се проведе  Съвместна инициатива на Сдружение „Черноморски център за развитие“, Добрички панаир и Сдружение „Маре Нострум“, Румъния в реализирането на проект „Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа“ по програма Интерег Румъния- България. Целта на мрежата е да организира и промотира производители и дистрибутори на биологични храни от двете страни като им даде възможност да участват в различни национални и международни   форуми изложения, панаири и фестивали, представяйки себе си и  Добруджанския регион с неговата биологично чиста продукция. Устойчивостта на мрежата се гарантира и от интернет платформата, в която всеки производител ще има възможност да излага продукцията си, както и да получава актуална информация за действащите национални и международни регулации. Инициатива е и двудневния фестивал „Даровете на природата“, по време на изложението на Добрички панаир. Фестивалът ще е среща на производители на био продукти от Добричкия регион и област Констанца. Предвиждат се работилници за деца, дегустации с участие на румънски и български ресторантьори, семинари по сертифициране на био продукти, актуални програми и потенциални инвеститори за финансиране на биопроизводство.

Официалното откриване е предвидено за 28 август 2018 г. от 10:00 ч.

На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"