Поморие като Плевен

Арт-инсталацията копира изцяло тази от Плевен

Поморие се сдоби с нова актракция. Букви, изписващи името на града, са поставени на южната крайбрежна алея межди новата и старата част на черноморксия курорт. Надписът, споделен на официалната страница на Община Поморие във Фейсбук, бързо събра много одобрителни коментари, но не липсват и основателни критики, съобщава zadkulisite.com.
Гражданите с недоумение се питат защо надписът е с латински букви. Прави силно впечатление, че при новата "атракция" на Поморие лиспва оригиналност. Арт-инсталацията копира изцяло тази от Плевен и издава абсолютна лиспа на находчивост и иновативност. Различното е, че общинарите в Плевен са се сетили надписът на града им да бъде във вариант с български и латински букви, докато тези от Поморие явно са пропуснали, че официалният език в България е българският, посочват от изданието.

На сайта на Община Поморие не се съобщава колко е струвал дънакоплатците идейния проект, изработването на буквите и инсталирането им, кой е авторът, а само се съобщава: 

"Цветен надпис POMORIE, разположен на крайбрежната пешеходна алея (близо до Ритуалната зала), от днес краси града ни. За няколко часа, той събра десетки любопитни погледи и със сигурност
ще се превърне в едно от любимите места за снимки и морски спомени.
Обичайте Поморие, пазете го чист и красив!"Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"