Областният управител връчи Национална диплома на МОН на абитуриентка от СУ "Иван Вазов"

Виктория Йорданова ще продължи своето образование в университета в Есекс

"Поводът да се срещнем днес е наистина приятен и това е Виктория Николаева Йорданова, която тази година завърши 12 клас в СУ „Иван Вазов” в Плевен. За отличния й успех 6.00 и за отличието й в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” тя е наградена от министъра на образованието Красимир Вълчев с Национална диплома.”, каза областният управител Мирослав Петров. Официалното връчване на отличието стана в Заседателната зала на областна администрация в присъствието на заместник-областния управител Татяна Божинова, директора на РУО – Плевен Албена Тотева, директора на СУ „Иван Вазов” Димитър Митев, учители и семейството на Виктория Йорданова.

"Признанието прави всяко едно постижение значимо. А Виктория е вложила труд, усърдие, знания, постоянство и очевидно талант, за да виждаме точно нейното име изписано на тази Национална диплома. Бих искал да я насърча да продължава със същата амбиция и целеустременост напред, да надхвърля личните си граници, за да докаже на себе си и на всички останали, че винаги може да се постига повече. Желая й здраве и бъдещи успехи.”, каза областният управител Мирослав Петров, връчвайки Националната диплома на Виктория.

За постиженията си тя бе поздравена и от Албена Тотева – директор на РУО – Плевен, която благодари на преподавателския колектив и близките на младата девойка да подкрепата и споделените усилия за тези резултати.

Виктория Йорданова ще продължи своето образование в университета в Есекс, където ще следва мултимедийна журналистика. Убедена в космополитността на съвременното общество, тя вярва, че държавните граници не могат да бъдат пречка за младите хора да работят за своята държава.

Наградата на МОН „Национална диплома” идва в Плевен след няколко годишно прекъсване. От 1996 година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. То има изключително и единствено морална стойност. Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.