Изправят пред Темида мъж, крал от жилище, докато собствениците спят

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу мъж извършил през нощта кражба на вещи от жилище, докато собствениците спят.

Обвинението срещу А. П. е за това, че на  29.07.2018 г. около 03,30 часа в с. Аспарухово, общ. Левски,  от жилищен дом, при условията на повторност, в немаловажен случай и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – разкъсана мрежа за комари, отнел чужди движими вещи – два мобилни телефони „Самсунг А6“ и „Хуавей“ със сим карти, лаптоп „ACER ZB1“, зарядно устройство за лаптоп и машинка за подстригване – вещи на обща стойност 1378 лв. – без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 195, вр.  чл.194, вр. чл.28 от НК.

На 29.07.2018 г. около 03.30 часа обвиняемият решил да проникне в жилище и да извърши кражба. В този момент в къщата спели собствениците с четирите им внучета.  Чрез разкъсване на комарника на прозореца на стаята, обвиняемият влязъл в стаята, в която спяло едното дете. Бързо взел различни вещи, след което тръгнал да излиза, но детето се събудило, видяло го и започнало да вика. Обвиняемият напуснал къщата и избягал. Виковете на изплашеното детето събудили възрастните, които подали сигнал в полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.