Трафикант на нелегални цигари изхвърли над 1000 кутии от прозореца на колата си

35-годишният мъж обърнал управлявания от него „Мерцедес" и настъпил газта, за да избегне проверката.

Мъж, пренасящ голямо количество нелегални цигари, опитал да избяга от мобилен митнически екип. Служителите  на Митница Свищов са извършвали „роуд стоп" проверки на главния път Плевен - Тетевен на 28.08.2018г. При вида на митническите инспектори и служебния автомобил,  35-годишният мъж обърнал управлявания от него „Мерцедес" и настъпил газта, за да избегне проверката. 

Екипът на Митница Свищов го последвал и инспекторите видели, че на около 5 км преди село Крушовица колата-беглец спира, а шофьорът изхвърля пакети и кашони през прозореца й.  Там са установени 500 кутии цигари от марката  „Karelia slim" и 550 кутии цигари „Mark 1". Общото количество изхвърлени кутии е 1050 (21 000 къса) цигари, като всички  са без български акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Разследването се води от  Митница Свищов. В дома на 35-годишният мъж, който е управлявал автомобила, е извършено претърсване.  Открити са 90 литра ракия без документи, разпределена в пластмасов бидон и бутилки.