Невяна Владинова сподели съкровеното си желание за Световното първенство

В „Арена Армеец“ ще се събере елитът на художествена гимнастика

Kапитанът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално (жени) Невяна Владинова сподели съкровеното си желание за предстоящото Световно първенство в София от 10 до 16 септември. Грацията ни заяви, че се надява да се представи толкова добре на престижния форум, колкото на Световната купа, на която страната ни бе домакин през 2017-а година. Тогава Неви демонстрира страхотна форма и си тръгна с не едно отличие, сред които и титлата в многобоя.

В началото на новия сезон плевенчанката обаче получи травма и това я извади за дълъг период от тренировъчния и състезателен процес. Постепенно Неви започна да навлиза във форма, а на изминалата преди две седмици Световна купа в Минск си тръгна със сребърен медал на лента.

"Наистина в последно време сме сред основните претенденти за медалите. Но за мен е важно да изляза и да си изиграя съчетанието си, да направя всичко заложено в него и оттам насетне нищо не зависи от мен“, заяви Владинова пред Нова тв, цитирана от "Гонг".

"Да, сравних среброто от Световната купа в Минск с един от първите медали, които съм взимала. През много неща минах тази година, но успях благодарение на госпожата (бел.ред. – Бранимира Маркова), която бе през цялото време с мен в залата и където работихме много, за да успея да си възвърна формата и увереността. За първи път ми се случи толкова време да съм освен извън състезания, и извън тренировки. Определено ми се отрази, но мисля вече се справих и мисля, че съм готова“, продължи плевенчанката във връзка с неприятната контузия, която получи в началото на сезона.

"Световната купа от 2017-а у нас ми е от любимите. Наистина всичко хубаво, което може да се случи на един състезател на една надпревара, ми се случи на мен, и се чувствах точно като принцеса. Надявам се на предстоящото Световно да съм поне толкова добра, колкото тогава“, пожела си капитанът на индивидуалното.

Върната на Световната „Чалъндж“ купа в Минск и силното ѝ представяне на бухалки, Неви обясни: "За пръв път изиграх така стабилно съчетание и направих всички елементи в него, така получих 19.250. Определено съм доволна от оценката“.

За финал Владинова сподели една обща мечта – на нея и съотборничките ѝ Катрин Тасева и Боряна Калейн: "Разбира се, тази година искаме да се държим за ръце трите заедно с Боряна и Катрин на почетната стълбичка. Това е наша мечта“.