Слави Трифонов ще подкрепи Невяна Владинова на световното по художествена гимнастика

На световното първенство ще участват рекордните 61 държави

Очаква се Слави Трифонов да подкрепи лично Невяна Владинова и останалите родни грации на Световното първенство по художествена гимнастика. Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри подробности около грандиозната организация на форума, който ще се проведе от 10 до 16 септември в "Арена Армеец". 

"Идват рекорден брой фенове от чужбина. Ще има игри с публиката. Водещите Димо Алексиев и Георги Чобанов ще интервюират интересни лица по трибуните. Поканили сме специално Лили Иванова, тъй като Катрин Тасева играе на обръч по нейната песен "Камино". Огромно желание да присъства има Слави Трифонов, Орлин Горанов и Мариана Попова. Всички те са изпълнители на някои от музиките в съчетанията на българките", коментира Раева.

Както е известно, Слави Трифонов е дал своята "Йовано, Йованке“ за лентата на Невяна Владинова, като съчетанието донесе сребърен медал на красивата плевенчанка от Световната купа в Минск преди две седмици.

"Приготвили сме вълнуващ филм за България, приготвяме силно откриване и успяхме да организираме запомняща се гала, която ще бъде предавана в целия свят. Това ще бъде спектакъл, нищо общо с това, което е правено досега. Спектакъл с българска музика и много светлинни ефекти. Ще има щанд с артикули на Световното първенство. Ще има реплика на златния медал и дипломи, на които собственоръчно ще може да бъде написано, че е световен шампион. Ще има щанд за безплатен грим. Ще се раздават и специални плакати, на които ще бъде изобразен и трикольорът", обясни президентът на БФХГ.

Голямото спортно събитие започва след по-малко от седмица. Повече от 350 гимнастички от 61 държави ще влязат в оспорвана битка по време на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което започва на 10 септември в специално изградена зала на "Арена Армеец".