Бдин изненада неприятно Спартак насред Плевен

Гостите играха половин час с десет футболисти

Бдин (Видин) оглави класирането в Северозападната Трета лига след победа над Спартак в Плевен. Тимът на Боби Борисов излъга плевенчани с 3:2 в двубой от 5-ия кръг на първенството. Двата състава вече са с по 12 точки в актива си, но заради по-добрите показатели в преките двубои, Бдин е лидер в групата. 

Гостите играха половин час с десет футболисти, пише sportal.bg. Мачът не тръгна добре за тях. В 10-ата минута те изоставаха в резултата, след като Ивайло Емилов изпрати топката в мрежата им. Секунди по-късно Радослав Байчев имаше възможност да изравни, но плевенският вратар Иван Георгиев спаси. В края на първата част топката рикошира в крака на Иван Макриев и спря в плевенската врата – 1:1.

Само за секунди след почивката видинчани изкова успеха. В 57-ата минута Байчев вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Денис Николов. Веднага след това Борислав Борисов стреля точно от границата на наказателното поле за 3:1. Байчев изрази радостта си от попадението с жестове и реферът му вдигна втори жълт и червен картон. В 63-ата минута Ивайло Иванов бе повален в наказателното поле на Бдин и Ивайло Раденцов реализира дузпата – 2:3. До края обаче резултатът остана непроменен.

В следващия кръг Спартак гостува на Вихър (Славяново). Двубоят е на 16 септември.