Най-добрите 32 деца в България премериха сили на Мастърса до 8 г. в Плевен

Състезанието бе предшествано от тренировъчен лагер

Между 5 и 9 септември на кортовете на ТК „Плевен-ПСК“ се проведе седмото подред издание на Мастърс турнира на „оранжев“ корт. Състезанието, което е част от програмата „Тенисът- спорт за всички, бе предшествано от тренировъчен лагер, в който взеха участие 20 деца. По време на лагера беше използвана цялата концепция на програмата "Evolve9", която представлява най-завършената програма за детски тенис и вече официално е в България, благодарение на БФТ. Децата бяха под ръководството на треньорите Емил Литков, Мартин Захариев, Богомил Радославов и Велиан Бакалов.

В състезанието взеха участие най-добрите 32 деца в България, излъчени от всички региони. Победител при момчетата стана Владимир Цонков от ТК „1882“ София, който победи във финала Димитър Топчийски от ТК „Авеню“ Бургас със резултат 4:2; 5:3. Срещата беше изключително равностойна и предложи множество емоции за многобройните зрители. На трето място се класира Максим Толчев от ТК „Бароко спорт“ София, който победи Георги Георгиев от ТК „Албена“ Пловдив в най- дългия мач от турнира, продължил над 2 часа и половина, с резултат 4:2; 4:5(8);5:3.

При момичетата надпреварата предложи също много емоции. На първо място се класира Рая Коцева от ТК „Диана“ София, която победи Никол Нунева от ТК „Приста 2011“ Русе с резултат 4:1; 4:1. В мача за третото място Евгения Стоянова от ТК „ Асеновград“ победи Лара Борисова от ТК „1882“ София с 4:1; 4:0.

За всички деца организаторите бяха подготвили много забавления и награди по време на целия им престой в Плевен. Треньорите от лагера проведоха дискусия със състезателите за поведението на младите играчи в тениса, като децата показаха особено разбиране за това какво трябва да бъде поведението на всеки един състезател. Специално бяха отличени Евгения Стоянова от ТК „Асеновград“ и Богдан Филев от ТК „Шуменец“ с грамоти по инициативата „Тенисът- честна игра“. Всички деца бяха наградени от председателя на ТК „Плевен- ПСК“ г-н Манол Манолов.