Детелин Далаклиев сред първите участници в новото телевизионно състезание на БНТ1 "Спортисимо"

В първите издания на шоуто ще се състезават популярни лица

В ефира на БНТ1 стартира ново развлекателно предаване за любителите на спорта. Всеки ден в "Спортисимо" два отбора от по трима играчи ще мерят сили в бързина, наблюдателност и познания за различни спортни дисциплини.

С кадри от богатия фонд на БНТ ще бъдат илюстрирани някои от задачите в новото предаване. Архивът на спортни състезания, излъчвани от обществената телевизия ще припомни на зрителите вълнуващите мигове на големите български успехи и драматичните моменти по пътя към победите.

Предаването съчетава по атрактивен и развлекателен начин нова информация и разширяване на познанията. Част от въпросите към участниците са свързани с върхови моменти от нашата спорта история.

Друга група въпроси са насочени към правилата и традициите в различни спортове. Някои от задачите в новото телевизионно състезание по БНТ ще разкриват спорта на бъдещето – ролята на съвременните технологиите, появата на нови спортни дисциплини, хибридните спортове и др.

В първите издания на "Спортисимо" ще се състезават популярни лица – бивши спортисти, спортни журналисти, треньори, известни експерти и заклети фенове. Сред тях е и почетния гражданин на Плевен и световен шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Всеки делничен ден от 17:30 часа със зрителите на "Спортисимо" ще бъде очарователната Славена Вътова, която е водещ на телевизионното състезание. Повторението на епизодите е от 19:50 часа на следващия ден по БНТ3.