Комбайн се запали в Телиш, необитаема стопанска постройка горя във Въбел

Служители от РДПБЗН отново гасиха пожари и в сухи треви

На 18 септември служители от РДПБЗН гасиха пожар в сухи треви в землището на село Ясен и на главен път в района на Долни Дъбник, град Долна Митрополия и град Никопол, село Каменец, село Крета, село Милковица, град Искър и село Рибен.
Оказаха техническа помощ – съдействие на ЦСМП - Белене при транспортиране на    трудноповижна жена.

На 18 септември в в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар с преки материални загуби на комбайн в землището на село Телиш. При огледа е установено, че причина за произшествието е късо съединение. Пожарът в комбайна е погасен от водача с 4 броя прахови пожарогасители. Екипът на РС ПБЗН - Червен бряг участва в погасяване на пламъци на сухи треви в близост до комбайна.

В 13.48 часа е получен сигнал, че гори стара необитаема стопанска постройка в село Въбел. Своевременно местопроизшествието е посетено от служители на РСБЗН-Никопол и служители на РУ-Никопол. При огледа е установено, че по неустановени причини огънят е обхванал сграда от около 50 кв.м. Селскостопанската постройка е със спряно ел.захранване. Щетите, както и причините за възникването на пожара са в процес на установяване.