Ивайло Московски: Оставям министерството в устойчиво състояние

Има няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване, посочи той

"Пожелавам успех и късмет на Росен Желязков като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. За ръководител на този нелек сектор се изискват доста лични качества, вярвам и съм видял, че Росен Желязков ги притежава и ще се справи с предизвикателствата в сферата", написа Ивайло Московски във Фейсбук.

"Оставям министерството в устойчиво състояние, но има няколко теми, които изискват лична ангажираност още от момента на встъпване. Една част от проектите по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, заради обжалвания, закъсняват с няколко месеца и е необходимо да се компенсира това забавяне. Сериозно предизвикателство е подобряване на координацията и съвместната работа с всички структури, отговорни за пътната безопаснос", допълва Московски.

"По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството. Концесионирането на транспортни обекти е практика в целия свят. Предложението на опозицията да бъде прекратена процедурата за концесия на летище София не получи подкрепа в пленарна зала. Това e ефективен начин за развитие на пристанищната и летищна инфраструктура, които са приходо-генериращи и не е допустимо да се развиват с европейски средства", казва още бившият министър на транспорта.