Левски Лукойл ще посрещне Спартак без публика на старта на НБЛ

Двубоят е на 6 октомври

Отборът на Левски Лукойл ще стартира редовния сезон в НБЛ на 6-ти октомври със среща пред празни трибуни в столичната зала "Универсиада". Шампионите приемат Спартак Плевен в първия кръг.

Съгласно решение на ДАС от 25.05.2018 г. и съгласно чл. 32.7 от ДАП първата им домакинска среща срещу отбора на БК Спартак Плевен на 06.10.2018 г. срещата трябва да се проведе пред празни трибуни. с решение № 80 дисциплинарната комисия на НБЛ наложи глоба в размер на 5 000 лв. и принудителна мярка "провеждане на домакинска среща пред празни трибуни от една среща" на основание ч. 32.7, т. 2а от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред от група лица по време на срещата, което създава ненормална обстановка на терена и извън него, и довело до прекратяване на срещата във втори мач от финална серия, проведена на 23.05.2018 г. меьду отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан.

Тъй като втората финална среща бе последният домакински мач за отбора на Левски Лукойл за сезон 2017-2018, наказанието не бе наложено, но съгласно правилата на НБЛ остава валидно. Дисциплинарният правилник гласи "В случай че наказанието лишаване от състезателни права или лишаване от право на изпълнение на функции или лишаване на БК от домакинство за определен брой срещи не може да се изпълни до завършването на спортно – състезателната година, то изпълнението на наказанието продължава и през следващата спортно – състезателна година."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен