Клуб "Северняците" се размина с Рекордите на Гинес

250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на Плевен един истински празник на българския дух

Клуб "Северняците" се разминаха с Рекордите на Гинес. Това сподели ръководителят на формацията Джейлян Демирев.

Припомняме, че 250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на Плевен един истински празник на българския дух. В продължения на час и 18 минути на централния площад "Възраждане" самодейците от клуба представиха без прекъсване 65 автентични хора от всички области на страната пред очите на стотици плевенчани и гости на града.

"За съжаление не сме в Гинес! Но за мен е по-важно, че ние успяхме да влезем във вашите сърца и да покажем, че нашият фолклор е необятен и неповторим! Защо не сме в Гинес....?! Техният отговор е - нямаме критерии да го оценим! Представяте ли си, приятели… Те не знаят как да оценят това богатство. Въпреки, че им е предоставен видеоматериал, подписи на наши изтъкнати хореографи като доц. Петър Григоров, доц. Красимир Петров и доц. д-р Стефан Въгларов, и то пред нотариус. Те не повярваха на тях! Пак ще го напиша - не повярваха на доайените на нашата хореография! Та, за какво е тази книга – според мен, моето лично мнение, да си обявяват своите рекорди, които са много назад от нашите! Нашият фолклор, приятели, сега доказва, че е неоценим! Никой не може да повярва, че е толкова богат и разнообразен!

Те съдят по своя фолклор - и за това приемат в своята книга такива, които са изиграли едно хорце, но играещите са от 2-3-5 хиляди човека! За тях критерият е бройката на хората, а не бройката на хорцата,изиграни от хората!", пише Делян Демирев във Фейсбук.