Александър Дурчев ще е сред лекторите в конференцията "Анатомия на бизнеса" в Плевен

Той е основател на най-голямата независима комуникационна група в България

Александър Дурчев ще е един от лекторите на бизнес конференцията "Анатомия на Бизнеса", която ще се проведе в зала "Амброаз Паре" на МУ-Плевен на 29 септември. Основател и СЕО на All Channels Communication Group (ACCG). Преподавател е в Американския университет в Благоевград, в СУ „Св. Климент Охридски“ и лектор на редица български и международни форуми. Той е учредител и представител на Innovation in Politics Institute за България. Александър има магистърска степен по PR и по бизнес администрация. В момента е докторант в СУ „Св. Климент Охридски” и завършва магистърската си степен по политически мениджмънт в НБУ. В периода 2011-2014 г. е председател на Българската асоциация на PR агенциите.

С какво Ви е известен Плевен?

С някои забавни клишета, с Плевенската панорама и с братятата Прусийски. Прекрасен град, от който са си тръгнали много прекрасни мои приятели. Една болест, от която е болна цялата страна и която трябва заедно да лекуваме.

Как протича работният Ви ден?

Както е планиран в Outlook. Тук много мои познати ще се изхилят ехидно. Истината е, че денят ми продължава 18 часа и в следващите 3 седмици е планиран на 50%. Така ми остават 50% за спонтанност.

Какви са най-големите предизвикателства във  Вашия бизнес?

Рискът да си повярваш и да се отнесеш в облаците. Бизнесът ни изключително зависи от качествените хора. Нито технологиите, нито техниката все още могат да заместят човешкия гений. Всяко възгордяване може да доведе до загуба на мотивация, посока, самодоволство, което да ни върне обратно на твърдата земя с нос зарит в калта.

Какъв е най-големият Ви успех досега?

Балансът между професионален и личен живот. Иначе офисът ни е покрит с триумфите от стотици кампании – български и международни награди, с които малко агенции в Източна Европа могат да се похвалят.

Какъв е най-ценният съвет, който сте получавали?

Педалът на спирачката е от лявата страна. Каза ми го инструкторът по шофиране преди 25 години. Винаги трябва да знаеш къде и кога да го натиснеш.

Вслушвате ли се в интуицията си когато става въпрос за бизнес?

Винаги. Първо нещо ми проговаря в главата. След това се опитвам да рационализирам сигнала. Получава ми се добре. Подозирам, че това е моята суперсила (смее се). 

Разкажете ни за последното нещо, което много Ви е впечатлило независимо дали е човек, случка, снимка, книга.

Впечатли ме гласът на дъщеря ми, когато с жена ми разбрахме, че пее брилянтно на първото й участие на концерт. Впечатляват ме колегите ми, които продължават да покоряват върхове – тук примерите са твърде много. Впечатли ме приятел, който изкатери някакъв висок връх в Австрия, след като го беше страх от високо. Впечатли ме Пловдив, който се възроди в последните години. Впечатлявам се от всеки един, който създава и променя без да мрънка и търси причини за провала си.       

Ако можехте да сложите един билборд  навсякъде по света, къде би бил той и какво щеше да пише на него?

„Бъдете отговорни към другите“. Това е липсата, която, според мен, потопи обществото ни. Всички се затворихме в социални балони и спряхме да бъдем солидарни към хората, които не познаваме и не разбираме.

Какво за Вас е България?

Географска територия, която за щастие е част от Европейския съюз.

Какви според Вас са предимствата на това да развиваш бизнес в по-малко населено място, извън столицата?

Мотивацията на хората да се развиват. София е градът на пренасищането в България. Качествените хора, които не искат да напуснат приятелите си и семейството си, са силно мотивирани да постигнат нещо въпреки ограниченията на мащаба. Това започва да липсва в големия град.

Вие сте един от лекторите на конференцията „Анатомия на бизнеса“. Ще ни издадете ли малко от темата, за която ще говорите?

Ще бъде егоцентрична презентация – лишена от академичност и изпълнена с лични примери на падение и въздигане от пепелта. Ще бъдат замесени ред реални лица и събития, виновни за разрастването на бизнеса на All Channels през последните 18 години.

Довършете изречението. Благодарен съм за...

това, че повечето хора около мен все още ме понасят.

Можете да откриете повече информация за конференцията и да направите регистрация като последвате линка тук: www.nationalconvention.jci.bg