Плевен и Ростов на Дон празнуваха 55 години от своето побратимяване

По инициатива на руските партньори рисунки на плевенски деца украсиха различни райони на Ростов на Дон

В рамките на празничната  програма, посветена на Деня на Ростов на Дон, в дните 14 – 18 септември беше чествана и 55-годишнината от установяването на партньорски отношения между Плевен и руския град. По този повод в Ростов на Дон гостува наша официална делегация, водена от кмета Георг Спартански. 

В новопостроения парк на левия бряг на р. Дон до също новия стадион „Ростов Арена”, където се играха срещи от Световното първенство по футбол, беше открита фотоизложбата „Съвременният Плевен”, видяна от хиляди жители и гости на града. По инициатива на руските партньори рисунки на плевенски деца украсиха различни райони на Ростов на Дон. В един от централните кинотеатри се състоя и премиерата на филма „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, създаден от екипа на „Файв Стар Медиа Груп” и посветен на 140-годишнината от Освобождението на Плевен от турско робство.

По повод годишнината кметът Георг Спартански беше удостоен от кмета на руския град Виталий Кушнарьов с отличие за заслуги към Ростов на Дон и принос за развитието на приятелските отношения между двата града в продължение на над 20 години.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"