30-годишен мъж от Левски е привлечен като обвиняем в извършването на телефонна измама

С постановление на прокуратурата той е задържан за 72 часа

30-годишен мъж от гр. Левски е привлечен като обвиняем в извършването на телефонна измама. От допълнително проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Областните дирекции на МВР във В. Търново и Плевен е установено, че в групата на двамата мъже от Радомир и Левски, задържани за извършването на телефонни измами на 23 септември, е имало и друг човек. 30-годишният трети член на групата не е известен до момента на полицията. С постановление на прокуратурата той е задържан за 72 часа.

Криминалистите от Велико Търново разбиха бандата телефонни измамници, която е източила от пенсионерки в региона над 40 000 лева. В дните 22 и 23 септември полицията залови заедно с плячката от 500 лева, 400 евро, златни и сребърни накити 17-годишен младеж. Той се оказа  "муле" на банда, която от два месеца шета из Великотърновска област и прибира спестяванията на пенсионерки. Куриерът се оказал от Перник, но работел за банда от Левски и изпълнявал поръчки за събиране на пакети, които бабите оставяли под керемиди и в контейнери за смет ,за да помогнат на мнимите полицаи,които ги омайвали по телефона. При обиски и претърсвания в град Левски бяха заловени и другите участници в престъпната схема, но единият успя да избяга и беше обявен за издирване, припомнят колегите от velikotarnovoutre.bg.

Последният удар на ало мафията бе на 14 септември във Велико Търново. Тогава бандата успя да измъкне от 77-годишна търновка 30 000 лв. и златни накити. Едва на следващия ден жената разбрала, че е станала жертва на телефонна измама и сигнализирала полицията.

На 5 септември пък 85-годишна жителка на Арбанаси остави 10 000 лв. под керемидите на къщата си за мними полицаи.