Шофьори с алкохол и наркотици задържа полицията в Плевенско

Крими

08-10-2018, 11:07

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 5 октомври в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“ от НК. На същата дата в град Плевен на улица "Българска авиация" автопатрул на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР-Плевен спира за проверка лек автомобил "Ауди А-4" без поставени регистрационни табели.  При извършена проверка с техническо средство  дрегер "дръг тест" 5000“ се установява, че водачът – 37-годишен от Плевен  е под въздействието на наркотици - "метанфетамин и марихуана". Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 6 октомври около 12.30 часа в село Гиген на улица "Дибитър Благоев" е проверен с техническо средство 28-годишен от село Байкал, водач на "Мерцедес ЦЛК 200".  Уредът е отчел положителна проба за употреба на канабис и амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство и е уведомен дежурен прокурор при РП - Никопол за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.         

На 7 октомври в РУ-Гулянци е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. В село Гиген при проверка с техническо средство е установено, че 22-годишен от селото управлява "Фолксваген Голф" след употреба на канабис. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Уведомен е прокурор в РП - Никопол.