Пиян шофьор е в болница след катастрофа

Уредът е отчел 1,78 промила алкохол в издишания от него въздух

На 10 октомври в 19,30 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за настъпило ПТП с пострадал в град Тръстеник на кръстовище между улиците "Фердинанд Александров" и  "Вела Благоева". Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. При направения оглед е установено, че лек аватомобил "Фолксваген Поло", собственост и управляван от 68-годишен от съшия град не спира на знак Б-2 "стоп" и завива на ляво. Водачът е изгубил контрол над автомобила и удря правилно паркирал "Фолксваген Голф". 

На място е извършена проверка с техническо средство "дрегер 7510" на шофьора като уредът отчита 1,78 промила алкохол в издишания от него въздух. Откаран е в ЦСМП - Плевен, където е установено, че следствие на настъпилото ПТП му е причинено счупване на шийни прешлени и е настанен за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ гр. Плевен.

Уведомен е прокурор от РП - Плевен, Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. б от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.          Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"