Разпитват свидетели по делото срещу полицаите, обвинени за кражба на цигари за над 2 млн. лева

Първото съдебно заседание с разпит на свидетели ще се проведе на 29 октомври

Днес, 12 октомври, състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, Отдел Специализиран, против Е.Ц.Х., И.Ц.Д. и Д.М.М.

Те са обвинени в това, че в периода от неустановена дата през месец януари 2014 г. до неустановена дата през месец октомври 2014г. от неработеща хладилна камера, представляваща вътрешен склад № 17, разположен в склад № 16 в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен, находяща се в землището на село Згалево. в условията на продължавано престъпление - повече от две деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, чрез използване на моторно превозно средство и чрез използване на технически средства - стълба, метална пластина и метален лост, са отнели чужди (собственост на държавата) движими вещи, а именно: акцизни стоки /тютюневи изделия/ - общо 382 134 броя кутии цигари от различна марка без бандерол, от владението на М.А.Л., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена от три лица – И.Ц.Д., Е.Ц.Х. и Д.М.М., сговорили се предварително за нейното осъществяване и не представлява маловажен случай, а е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително такова, в което да се решат въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. То ще протече по общия ред, т.е. с разпит на всички свидетели и вещи лица, съобщават от пресцентъра на съда. Първото съдебно заседание с разпит на свидетели ще се проведе на 29.10.2018 година от 11:00 часа, като са определени и две резервни дати, а именно – 26.11. и 14.12.2018 година.