В Плевен организират благотворителна изложба под надслов "Деца помагат на деца"

Със събраните средства ще бъдат закупени учебни помагала за незрящи деца и деца на незрящи родители

По случай Деня на Белия бастун "Лайънс Клуб - Плевен Огледало" организира благотворителна изложба под надслов "Деца помагат на деца". Картините, участващи в изложбата са дарени от талантливите деца от Арт школа "Таланти". Със събраните средства от продажбата на картините ще бъдат закупени учебни помагала за незрящи деца и деца на незрящи родители от областите Плевен и Враца.

За 4 години школа "Таланти" придоби своето място като подготвя деца на различна възраст с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство, обучавайки ги в разнообразни жанрове и техники. Школата има 15 участия и изложби в страната и 2 изложби в Сиатъл, САЩ. Целта на обучение е не само техническа, но и да създава у децата ценности като даването и помагането. Ето защо школата организира и се включва в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда под името "Деца помагат на деца". Малките художници даряват своите картини и труд на тези в нужда.

"Ако твориш добро , то се връща, но по-важно е, че не си останал безучастен и сляп за проблема на другия", казва Ралица Петрова, художествен ръководител на Арт школа “Таланти”.

На изложбата ще бъдат представени и фотографиите на Любо Иванов. Събитието ще се осъществи благодарение на безвъзмездно предоставената Арт зала от хотел “Ростов“. Откриването е тази вечер в 18,30 часа.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"