Инициативата "Обичай Спартак, oбичай Плевен" продължава и през новия сезон!

Около 50 деца от ОУ "Д-р Петър Берон" ще подкрепят Спартак в първия домакински мач

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!" продължава и през новия сезон! Точно преди година д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/, Светлин Митев /IT DESIGN adv/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/ започнаха нещо импровизирано, но от сърце за децата на Плевен. Разбира се, то нямаше как да се случи без подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.

"Обичай Спартак, обичай Плевен" не само успя да се наложи като инициатива в нашия град, но и постигна мисията си да запали искрата и да събуди любовта към баскетбола у стотици ученици.

През миналия сезон на Нaционалната баскетболна лига, по време на домакинските мачове на клуба, в зала "Балканстрой" влязоха малчугани от различни плевенски училища - ОУ "Д-р Петър Берон", ДФСГ "Интелект", СУ "Иван Вазов", ОУ "Св. Климент Охридски", НУ "Христо Ботев", СУ "Пейо Яворов", СУ "Стоян Заимов...

"Видяхме толкова много искрени детски усмивки, че просто нямаше как да не вземем решението "Обичай Спартак, обичай Плевен" да продължи и през новия сезон!", споделят инициаторите.

Инициативата официално се подновява на 20 октомври, когато железните бойци на Александър Дяковски посрещат Ямбол в първия си домакински мач за тази година, а подкрепата си за тях, като част от кампанията, ще дадат около 50 деца от ОУ "Д-р Петър Берон".

Напомняме, че инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" е открита за всички училища на територията на област Плевен. Може да заявите интереса си на официалната страница на Спартак във Фейсбук или на телефони: 0887 21 70 72 и 0885913091. За всички ученици се осигурява безплатен транспорт до и от залата, охрана, настаняване, придружител от клуба, снимки с баскетболистите на Спартак и много положителни емоции!

Инициативата се осъществява с подкрепата на БК Спартак, асоциация "Докосни дъгата", IT DESIGN adv. Plevenutre.bg и VPleven.bg