Съдът остави в ареста Средната Бирма заради разкритата фабрика за незаконни цигари край Плевен

Станоеви и останалите обвинени по делото лица са свързани с още 3 фабрики за незаконни цигари в страната

Задържан е издирваният от Интерпол Антон Станоев – задочно привлечен като обвиняем от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за държане и нелегално разпространение на цигари без акцизен бандерол.

На 11 октомври 2018 г. синът на Евлоги Станоев (който още е в неизвестност заедно с по-малкия му син Георги) се яви в Специализираната прокуратура в присъствието на адвокат. С негово участие бяха извършени процесуално-следствени действия – привличане към наказателна отговорност и предявяване на повдигнатите му обвинения. С постановление на наблюдаващите прокурори Антон Станоев бе задържан за срок до 72 часа.

По искане на Специализираната прокуратура на 13 октомври 2018 г. Специализираният наказателен съд му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Събраните до момента доказателства сочат, че Станоеви и останалите обвинени по делото лица са свързани с разкритите 4 фабрики за незаконни цигари - в с. Калугерово (област Пловдив), Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). Месечният оборот от нелегалното разпространение на цигари, произведени в тези фабрики, е бил приблизително 10 милиона лева.

От цеховете им бяха иззети 42 тона тютюн и над 50 хил. кутии цигари.

Мярката за неотклонение на Антон Станоев не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.