Поредица от мероприятия във ВВУБ "Георги Бенковски" по повод празника на българските Военновъздушни сили

В авиобазата се проведоха поредица от мероприятия посветени на празника

С дръзновение, висок дух и оптимизъм ВВУБ „Георги Бенковски” посреща бойният празник на българските Военновъздушни сили – 16-ти октомври.
В авиобазата се проведоха поредица от мероприятия посветени на празника. Проведен бе турнир по футбол на малки врати между ескадрилите. За поредна година преходната купа спечели ЕКИНС. ”Ден на отворени врати” пък събра на Летище Долна Митрополия стотици приятели на авиацията.

Кулминацията на честванията настъпи на 16 октомври Денят започна с тържествен строй на целия личен състав. Старши експертът ц.сл. Николай Минчев направи исторически обзор на славната 106 годишна история на Военновъздушните сили. Командирът на ВВУБ - полковник Петър Банков приветства всички с настъпващия празник и изказа благодарност за отговорността и положения труд. Наградени бяха военнослужещи и цивилни служители. След това бяха отдадени почести и поднесени цвета на паметника на загиналите летци.

По-късно празникът продължи в спортен дух. На терена премериха сили представителният отбор на Военен спортен клуб „Георги Бенковски” и ветераните на „Спартак”-Плевен. Победата бе завоювана от Бенковци, които показаха майсторство и висок спортен дух.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен