Красимир Каракачанов ще награди общественици в Габрово и ще открие състезание за командоси

Животът

18-10-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата е в памет за загиналите преди 15 години български военнослужещи в Кербала

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди днес с юбилеен медал „100 години Първа световна война“ видни общественици от община Габрово за активна военнопатриотична дейност и безвъзмездна работа при осъществяването на Мемориални комплекси „Стена на Храбростта“ в гр. Трявна. Церемонията по награждаването ще се състои от 17.30 ч. в сградата на общината в града.

 

Утре, 19 октомври (петък), министър Красимир Каракачанов ще открие международното състезание  COMMANDO CHALLENGE 2018. То се организира по инициатива на бивши военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили и СОБТ съвместно с международните центрове за специална подготовка „Алфа-Метал“.

 

Отбори от Специалните сили, МВР и НСО ще преодоляват една от най-тежките тактически полоси с препятствия, ще стрелят с автомат АК-47 и карабина М-4, ще оказват първа долекарска помощ на пострадали и ще пренасят ранени по определен маршрут. През втория ден, 20 октомври, ще се включат и отбори от цивилни граждани.

 

Тази година състезанието е посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак.

 

Състезанието започва в 9.00 ч. на 19 октомври (петък) на тактическия полигон на „Алфа Метал“ в района на с. Мичковци, Габровско.



Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"