След успеха в Молдова: В шотокан карате клуб "Спартак 14" са готови за нови предизвикателства

От клуба подготвят специално състезание "Супер шампион", което ще се проведе в края на годината в Плевен

Kaкто вече писахме, с куп отличия се завърнаха от Кишинев плевенските състезатели по шотокан карате. Клуб "Спартак 14" взе участие с 27 каратеки, водени от Милена Кирниколова - 3 дан, старши треньор на клуба, и Маринела Петрова - 1 дан, треньор на учениците от Спортно училище (шотокан карате-до) и треньор в клуба.

Плевенски състезатели по шотокан карате-до се завърнаха с отличия от Световното в Молдова

"Изключително съм доволна, че толкова много деца от нашия клуб се включват в състезания на високо ниво и това не ги плаши. Смятам, че това ги изгражда психически и като състезатели. Паралелно с това те развиват не само своите технически и физически качества, но и интелектуални. Смятам, че всеки, който се подложи на това предизвикателство, може само да спечели", сподели Милена Кирниколова на пресконференция в пресклуба на БТА. Тя изрази задоволството си от успешното представяне на децата и отбеляза, че в клуба се работи правилно с тях и резултатите са налице.

До края на годината за състезателите на "Спартак 14" предстоят участия на oще няколко турнира - в Габрово, София и Сърбия.

От клуба подготвят и специално състезание "Супер шампион", което ще се проведе в зала "Катя Попова" в края на годината. Там ще участват само състезатели на клуба с високи постижения на състезанията през годината. Това ще бъде последнaта спортна проява за сезона, след което предстои кратка почивка.

Европейското първенство пък ще бъде през април 2019 г. и ще се проведе в Черна гора.